ELS QUEIXALS DEL SENY I TOT EL QUE HAS DE SABER. GUIA DEFINITIVA

Benvolguts lectors nostres, al juny vàrem parlar del mal de queixal i aquest mes volem tocar el tema més de prop i aprofundir en alguna cosa que ens agraíreu molt (moltíssim) i és el temut dolor dels queixals del seny

Diem temut per que és el nom que li ha donat la creença popular, però quan acabis de llegir aquest blog, correràs a demanar cita per a una extracció dels queixals del seny i t’explicarem el motiu, però abans anem parlar què són, l’extracció i consells que com a professionals et recomanem dur a terme per a treure’t queixals del judici o no.

QUÈ SON?

Primer pas, conèixer al nostre adversari. Els queixals del seny o també nomenades tercers molars o cordals (com ens agraden els termes mèdics), tenen aquest nom perquè són les últimes a aparèixer, coincidint així amb l’entrada a l’edat adulta i la que se suposa que has de tenir judici. Estaríem parlant del període entre els 17 i els 25 anys. Encara que ja et diem que si tens aquesta edat i encara no t’han sortit totes, pot ser que no s’hagin format, perquè hi ha un % de població que només li arriben a créixer dues o tres (quina sort la seva perquè el dolor que produeixen quan surten és terrible).

No tots els queixals del seny donen problemes, però els poden donar per què?. Al ser les últimes en aparèixer pot ser que no tinguis suficient espai en la geniva com per a donar la benvinguda a un altre queixal, en aquest cas el teu dentista et recomanarà que fer. Si per contra el queixal té espai i surt perfectament, només hauràs de tenir especial cura amb la neteja ja que al ser l’ésser l’última peça dental, sol donar més problemes per a netejar-la correctament. Capito? Passem al següent punt llavors.

PER QUÈ S’EXTREUEN ELS QUEIXALS DEL SENY?

Pot ser que el primer que et vingui al cap sigui DOLOR i ho posem en majúscules perquè els que han sofert un mal de queixal saben del que estem parlant. Sí, un dels principals motius pel que s’extreuen els queixals del seny és pel dolor que causen però no sempre és el motiu principal, existeixen més motius:

  1. Mala posició: el que comentàvem al principi, si els queixals del seny no surten rectes llavors parlem que tenen una posició torta o inclinada dins de l’os de la geniva pel que provoquen dolor, inflor, malestar al menjar. Necessites més motius? Visita al teu dentista.
  2. Càries: us ho vam dir, aquest villà estarà present en gairebé tots els blogs per què ens acompanya a tots costats. Si un queixal del seny no ha erupcionat correctament, pot ser que quedin restes de menjar en ell pel que és més fàcil que apareguin càries en el mateix queixal o en el queixal adjacent, a més com hem comentat també abans, és complicat raspallar-les com cal. Així que nois, us toca tenir especial cura amb els queixals del seny.
  3. Apinyament: un altre dels grans problemes que causen els queixals del seny que no surten correctament. Si no tenen suficient espai empenyessin la resta de les dents provocant apinyament frontal.
  4. Quistes: es formen com a conseqüència que el queixal del judici no pot erupcionar i queda totalment coberta per la geniva i fa mal, fa molt mal.

UNS DIES ABANS

Arriba el dia, si el teu dentista et va donar un diagnòstic favorable a l’extracció dels queixals del seny llavors començarà un procés on et pregunten sobre intervencions anteriors, intoleràncies, si estàs en tractament mèdic o amb algun medicament de llarga durada i si ets fumador. Aquest últim ho pregunten per què el fum del tabac incideix directament sobre la cicatrització de qualsevol operació però sobretot les de la teva boca.

L’extracció dels queixals del judici sol durar 45 minuts, però ja et diem que és totalment orientatiu, i ara t’explicaré una cosa, perquè ens caus bé i vull que et sentis el més còmode possible amb aquest tema. Jo personalment he passat per l’extracció dels queixals del seny tres vegades (pels meus tres queixals del seny, recordes al principi que hem dit que no a tota la població se li formen les 4 queixals?, sí, jo sóc una d’elles 😉

Les meves extraccions no van durar més de 10 minuts en cap dels tres casos, van ser totalment indolores i la recuperació pràcticament imminent pel que no et creguis tot el que t’expliquin per allà, cada persona és un món i cada boca és un cas, és per aquest motiu que nosaltres solament et recomanarem allò que sigui el millor per a tu i farem que et sentis el més còmode possible.

Sabem que hi ha pacients als quals els agrada que en tot moment li ensenyem els instruments que usarem (que no espanten per a res), la qual cosa farem amb ells, en el moment de l’extracció, és anar dient tot el que anem fent i tot el que sentiràs perquè no t’espantis i et sentis segur, però com hem dit abans, cada pacient és un món. Demana’ns els que vulguis, i si està a les nostres mans, i així et sentis mes còmode, ho farem. Et cuidarem com tu cuides el teu dècim de loteria.

QUÈ HAIG DE FER PER A TREURE’M ELS QUEIXALS DEL SENY?

Primer de tot visitar el teu dentista, perquè només un professional és el que ha de prendre aquesta decisió sobre el que has o no has de fer, i prendrà aquesta decisió tenint en compte en tot moment el que el teu li comptis sobre molèsties, o depenent de la posició dels queixals ja que poden provocar problemes a futur.

Creus que és el moment per a demanar cita en la nostra clínica dental? Nosaltres creiem que sí, a més la primera visita és gratis 😉

Esperem la teva trucada, i a cuidar-se les dents!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Saber más

Entradas relacionadas

//
Consúltenos en nuestro Whatsapp
Hola, ¿podemos ayudarte?