AIXÍ AFECTA L’ESTRÈS AL MAL DE QUEIXAL

ATENCIÓ! Que entrem en terreny perillós i és que amb el mal de queixal no es juga

“Espero que mai sofreixis un mal de queixal”, “no li ho desitjo ni al meu pitjor enemic” aquestes són algunes de les frases que escoltem quan estem prop d’algú que pateix o ha patit mal de queixal, i no és per a menys, és un dels dolors més desagradables que puguis sentir, saps el que et proposarem avui?

Truquets que ens agrairàs moltíssim sobre com alleujar el mal de queixal, però abans et donarem una petita lliçó perquè siguis el més llest de la classe, que mai va malament 😉

Nosaltres com a professionals dentals sempre hem vist la boca com a salut, però és veritat que en temes de bellesa és un dels principals must have. Fins ara teníem assumit que l’estrès passava factura a la nostra pell, al nostre pes i fins i tot al nostre pèl però és que aquest villà silenciós també actua secretament en el nostre somriure, provocant un augment de la inflamació de les genives, càries i molts altres problemes que es poden solucionar amb una simple visita al dentista.

Així que si ets una d’aquelles persones que les frases del seu dia a dia són “no tinc més temps” “vaig corrent a tots llocs” et demanem que: A) llegeixis amb atenció aquest blog, B) prenguis consciència de la teva salut dental i C) demanis cita amb el teu dentista per a assegurar-te que els nivells d’estrès diaris no estan afectant les teves dents.

Ara et preguntaràs com l’estrès pot afectar les meves dents?, no és possible! Doncs ho sentim mon amie però som uns llestos i per a això també tenim resposta: en èpoques d’estrès el PH de la saliva es torna més àcid a conseqüència de les males digestions, mala alimentació i hàbits poc saludables, i aquesta saliva més àcida perjudica greument l’esmalt de les dents.

dolor de muelas

Sentim dir-te que aquí no acaba tot, això solament era una breu introducció del que l’estrès pot fer a les teves dents però hi ha moltes altres causes del mal de queixal i et presentarem algunes perquè les tinguis presents:

ALTRES CAUSES DEL MAL DE QUEIXAL

1. Càries

Sí benvolguts, les nostres estimades càries ens acompanyen en gairebé tots els nostres blogs, i és que són una de les causes del mal de queixal més comuns. Les càries són conseqüència d’una higiene bucodental deficient, ja que la placa s’acumula en les dents i la provoca.
Si no es tracta a temps pot provocar un abscés dental i danyar la polpa, d’aquesta manera el nervi queda exposat davant els agents externs i bacteris i provoca un dolor agut. Així que no subestimis el poder de les càries. Pren mesures, la prevenció és el millor tractament.

2. Malalties periodontals

Pot ser que el dolor no vingui d’un molar sinó en el teixit periodontal. Les malalties periodontals danyen greument les genives causant dolor i inflamació. El símptoma més comú d’aquestes malalties és el sagnat, així que no passis per alt un simple sagnat en el raspallat, pot ser una mica més greu i fins i tot provocar la pèrdua de la dent.

3. Bruxisme

És alguna cosa que cada vegada més està en boca de tots, i és que el bruxisme un no ho sol detectar ja principalment passa durant la nit, sí, és aquella molèstia conducta de xerrotejar les dents o xocar els maxil·lars superiors i inferiors. Saps què és el que provoca? L’estrès, el vilà del qual hem parlat al principi.

Aquesta fricció dels maxil·lars que hem comentat provoca molta tensió en l’articulació temporomandibular i genera mal de queixal, a part de desgast i possibles microrrotures en la peça dental. Ho estem pintant una mica malament però hem de dir-te que té solució i es diu placa o fèrula de descàrrega de força i això t’ho podem fer nosaltres després de revisar el teu cas i donar-te un diagnostico. T’animes a cuidar la teva salut dental?

4. Dent retinguda

Parlem d’una dent retinguda quan no ha emergit en el temps habitual, aquestes peces dentals queden a l’interior de l’os maxil·lar i tendeixen a empènyer la resta el que deriva en un dolor general de queixals. Et sona això? Sí, el més habitual és que passada en els queixals de judici però això és una mica del que parlarem en un altre blog.

COM TREURE EL MAL DE QUEIXAL

Amb una visita al dentista, ho sabem, t’hem decebut, però no tenim remeis casolans i màgics per a tu (sorry). Com a professionals de la salut dental no volem que posis un pegat al problema, una vegada apareix el dolor s’ha de solucionar perquè no vagi a més i això és el que volem que facis, per a alleujar el mal de queixal visita’ns i et donarem la solució que necessites amb tots el mètodes que es requereixen i posarem solució d’una vegada per sempre al problema. No deixis que persisteixi, té solució.

Esperem que no ens odiïs per no donar-te aquests típics consells que a la llarga no et beneficiaran en absolut, però de debò, el millor consell de mamà que et podem donar en aquesta ocasió és que demanis cita per a una revisió dental i parlis amb el teu professional sobre els problemes que notes, t’assegurem que et donarem la millor solució per a tu i et cuidarem en tot moment.

Abans d’acomiadar-nos volem dir-te que ens segueixis en les nostres xarxes socials per a estar al dia de tips, curiositats i fins i tot sortejos!

Recorda que el millor complement de bellesa serà el teu somriure, no inverteixis tant en cremes que prometen la joventut eterna i inverteix en salut dental.

No oblidis solicitar cita prèvia qualsevol de les nostres clíniques dentals a Barcelona, Granollers, Rubí o Ripollet per a resoldres els teus problemes de salud bucodental.

T’esperem en el pròxim blog 😉

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Saber más

Entradas relacionadas

//
Consúltenos en nuestro Whatsapp
Hola, ¿podemos ayudarte?