Sembla mentida, una cosa tan senzilla com el raspallat de dents no pot tenir truc, veritat? Perquè si això és el que penses, vas molt equivocat mon amie i és més, el raspallat correcte de dents i genives pot (i ha) marcar un abans i un després en la teva higiene oral diària. I t’ho podem demostrar ara i aquí amb una simple reflexió (ens venim a dalt amb Sòcrates) Com pots evitar els problemes més comuns dentals si no els raspalles i mantens sans?
Sí, el raspallat de dents nens és important, sí, hi ha trucs sobre com utilitzar el raspall de dents, sí, existeixen passos per a rentar-se les dents, i sí, tenim instruccions de com raspallar-te les dents que sabem que ara mateix vols conèixer.
No et fem esperar més, et presentarem, per tips, els passos de la teva nova rutina del raspallat de dents perquè mai més tornis a prestar-li poca atenció.
1. Utilitza col·lutori abans del raspallat
Eing? com que abans? Has viscut enganyat tota la teva vida i ara ho descobreixes. Doncs sí, encara que tota la nostra vida hem sentit que el col·lutori s’utilitza després del raspallat, els experts recomanen el contrari. “Utilitzar col·lutori abans del raspallat pot disminuir considerablement la càrrega de bacteris en la boca i per tant, reduir els microorganismes que acaben en les cardes després del raspallat” Com et quedes? Nosaltres, com a professionals, et diem que tenen tota la raó, perquè fins ara t’has raspallat les dents havent dinat (esperem pel teu bé que hagis deixat els 40 minuts dels què sempre hem parlat) sense haver disminuït abans els bacteris i microorganismes de la teva boca, així que ja ho saps, primer tip après, anem pel segon.
2. Raspalla amb moviments curts en la línia de les genives
No ens oblidem de raspallar la línia de les genives, que si et sona a xinès, és el punt just on la dent surt de la geniva, aquesta zona la solem passar per alt, perquè ens centrem més a raspallar la superfície de la dent, i ens oblidem pràcticament de la part més important, perquè és en la línia de les genives on s’acumula més sarro és la zona més sensible pròxima a l’arrel, per la qual cosa l’hem de cuidar molt bé i mantenir sempre neta, vigila sobretot les restes de menjar que es puguin haver quedat atrapats entre les dents.
3. Has estat malalt? Canvia el raspall
Segurament això no ho sabies, però en estar malalt el nostre cos lluita contra els virus pel que nostres defenses en general disminueixen és per aquest motiu que els bacteris en la boca es multipliquen. Una vegada deixem d’estar malalts, el raspall que hem estat usant es converteix en mordor pel que hem de repudiar-lo, tirar-lo i comprar un nou amb el qual tornar a la normalitat lliure de virus i bacteris. Ens entens oi? A partir d’ara segur que ens faràs cas.
4. Neteja el raspall
Per a evitar contagi amb altres microorganismes de l’entorn, recomanem molt molt netejar el raspall després d’utilitzar-lo, per exemple amb aigua o amb col·lutori. Per què? Tingues en compte que moltes vegades queden restes de menjar atrapats entre les cerdes del raspall pel que si no s’extreu anirà creant una colònia de bacteris que si no el veiem a temps, ens el posarem en la boca, i no només això, sinó el que anirem passant per tots els racons i per cada dent podent desencadenar més d’un problema de salut dental. Convençut? No et costa res passar una mica d’aigua en el raspall i assegurar-te que no queden restes de menjar ni de pasta de dents.
5. Canvia el raspall, però cada quan?
Generalment hem de canviar el raspall quan les truges estiguin obertes i ja no compleixi la funció que necessitem que compleixi, que és la de raspallar a la perfecció totes i cadascuna de les peces dentals. Els raspalls solen durar entre tres i quatre mesos, però també depèn molt de la persona i de la força que exerceixi al raspallar-se.
6. Guarda el raspall en un lloc adequat
Sabem que això et descol·locarà una mica, però el lloc ideal per a guardar un raspall després del raspallat de dents és un lloc sec, els experts no recomanen per a res llocs humits, per la qual cosa al costat de la dutxa, és un dels llocs menys recomanables on guardar-los per què? Els llocs humits afavoreixen el creixement dels microorganismes, és per aquest motiu que la correcta neteja de dents comença per un bon emmagatzematge del raspall.
7. No barregis els raspalls en un mateix recipient
Ho sabem, els raspalls es guarden tots junts en un got per a raspalls, et direm una cosa, és estrany que encara no hagis rebut cap invitació al ball anual dels microorganismes, per que això és el que tens muntat en aquest got, un festival de microorganismes que comparteixen raspalls, tingues molt en compte que les truges no es poden tocar entre si, sinó els microorganismes viatgen d’un raspall a un altre i van augmentant la colònia, si no pots posar separadors entre ells per a evitar el contacte, utilitza taps higiènics de plàstic transparent, sabem que després de llegir això hi posaràs solució.
Convençut? No passis per alt el raspallat de dents, però ni el teu ni el raspallat de dents de nens, perquè sí, a aquesta edat és important establir unes bases fermes de rutina per al raspallat de les dents i que prenguin consciència de la importància d’evitar les càries i futurs problemes. Us interessa aquest tema? Si voleu que en pròxims posts parlem de consells per al raspallat de les dents dels vostres nens, feu-nos-ho saber en comentaris, us llegim! I ens interessa molt conèixer la vostra opinió per a donar-vos sempre el que vosaltres necessiteu en tot moment, a part d’un somriure brillant i sa, es clar.
Fins a la pròxima!
Aquí et deixem la guia definitiva sobre els queixals de judici.